Tekst objavljen: 10.01.2017 14:57        


Hrvatska državna kompanija Janaf sa Naftnom industrijom Srbije (NIS) potpisala je Ugovor o transportu nafte te skladištenju nafte i naftnih derivata na Terminalima Sisak i Omišalj za 2017. godinu.

Janaf potpisao ugovor sa NIS-om

Vrednost ugovora nije objavljena. NIS je prošle godine sa Janafom imao ugovor na 2,1 milion tona nafte, u odnosu na 1,7 miliona tona godinu dana ranije.

Prvi čovek Janafa Dragan Kovačević istakao je nedavno da kompanija želi ostvariti svoje planove o uspostavljanju likvidnog tržišta na Omišlju, kako bi partnerima omogućili sve aspekte trgovine. Trenutni skladišni kapaciteti iznose 1,5 miliona m3 za naftu i 200.000 m3 za derivate, a kako je istakla direktorka Službe Strateškog razvoja i planiranja Gordana Sekulić, kompanija trenutno ulaže u povećanje skladišta nafte za 160.000 m3 te povećanje skladišta za naftne derivate za još 20.000 m3. U planu je gradnja još dva rezervoara u Sisku te tank-farme na Žitnjaku.

Uz to, dovršen je podmorski deo naftovoda između Krka i kopna kako bi transport nafte bio sigurniji, a ta će deonica u rad biti puštena iduće godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana