Tekst objavljen: 20.01.2017 12:11        


Predsednik Vlade Hrvatske, Andrej Plenković, kazao je u četvrtak kako će novoosnovani savet za pregovore s Molom razmotriti sve modele otkupa udela mađarske kompanije u Ini, ali da se onaj vezan uz prodaju udela u HEP-u i dalje čini najboljim te je najavio da će se najverovatnije iduće sedmice nastaviti kontakti s mađarskom stranom na tu temu.

Hrvatska sledeće nedelje sa MOL-om pregovara oko Ine

Hrvatska Vlada u četvrtak je donela odluku o osnivanju Saveta za pregovore s Molom vezano uz mogući otkup akcija koje drži ta mađarska kompanija u Ini. Savet će davati smernice, preduzimati mere i aktivnosti te predlagati Vladi donošenje odluke vezano uz pripremu, sprovođenje i finansiranje postupka mogućeg otkupa akcija Ine koje drži Mol.

Na konferenciji za novinare nakon sednice Vlade Plenković je kazao kako je Vlada odluku o osnivanju Saveta donela uz ključnu ambiciju da se razgovara o mogućem otkupu akcija Mola u Ini, a da će mu on lično predsedavati sa ciljem da ima punu kontrolu procesa i preuzme odgovornost za dalje korake.

U okviru Saveta razgovaraće se o najboljem modelu i pripremi cele operacije, ali su i svi drugi akteri u hrvatskom društvu, političke stranke i stručnjaci, dobrodošli da pošalju svoje ideje i predloge za koje smatraju da bi mogli biti korisni i ti predlozi će biti razmotreni, istakao je on.

Plenković je ponovio da još uvek smatra da je model po kojem bi se Molov udeo u Ini otkupio prodajom udela od 25% minus jedna akcija u HEP-u „najbolji, najčistiji, a u smislu generisanja potrebnih sredstava za ovakvu transakciju i najjasniji“.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana