Tekst objavljen: 15.03.2017 14:03        


Hrvatska gura Todorića ka prodaji Agrokora fikacionom postupku i učešću lidera u ovoj oblasti, onda je Aerodrom “Nikola Tesla” prvoklasna investicija, piše list i objavljuje spisak svih 27 kompanija koje su se prijavile. i mnogobrojni azijski ponuđači, piše “Blic”.

Hrvatska gura Todorića ka prodaji Agrokora

Sastanak u Vladi održan je nakon dramatičnih konsultacija u samom vrhu HDZ-a u kojem su donesene dve važne političke odluke, prenosi N1 Televizija. Prva je da država svojim javnim finansijama ne može spasavati Agrokor, a druga, da Ivica Todorić mora otići sa čela kompanije jer stvari izmiču kontroli, i koncernu preti krah zbog prezaduženosti i odluke poverilaca da naplate svoje dugove.

Posebnu pažnju izazvala je činjenica da je za preuzimanje kontrole nad kompanijom angažovana jedna od najvećih američkih konsultantskih kompanija koja već ulazi u detalje poslovanja i stanja u kompaniji. Vlada je svesna činjenice i da odluku o mogućem preuzimanju kontrole nad koncernom sada donosi sama ruska država u čijem je vlasništvu Sberbank, najveći poverilac koncerna.

Na sastanku je Petrov jedini izneo predlog da mogući krah i preuzimanje Agrokora spreči sama država, i to nacionalizacijom ili pokušajem otkupa. Ta ideja Petrova je odbačena, a sastanak je završio bez konkretnih zaključaka, ali uz vidnu ljutnju samog Todorića koji je Vladi zapretio posledicama, pre svega ogromnim padom BDP-a.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana