Tekst objavljen: 24.04.2017 11:18        


Situacija u Agrokoru i njen uticaj na rast BDP-a Hrvatske i finansijsku stabilnost bili su tema razgovora i u Vašingtonu na prolećnom zasedanju MMF-a i Svetske banke. 

HNB zbog Agrokora očekuje niži rast hrvatskog BDP-a

"Mi očekujemo u HNB-u da će uticati na niži rast 2017. godine, ali ne značajno niži. S novim projekcijama ćemo izaći za koji mesec, ali ne očekujemo snažan negativan efekt na rast BDP-a dok na finansijsku stabilnost kao što smo rekli neće uticati", rekao je guverner HNB-a Boris Vujčić. Iako ne nadzire privatne kompanije, Međunarodni monetarni fond ipak prati šta se događa s Agrokorom.

“U ovom trenutku, s obzirom na sve okolnosti, oni ne raspolažu sa svim mogućim i dostupnim informacijama u smislu procene potencijalnih efekata na privredu i projekcije, i zato smo i vodili, između ostalog, te razgovore. MMF i Svetska banka ohrabruju i podstiču da se traži aktivno rešenje, što smo i pokrenuli", izjavio je hrvatski minister finansije Zdravko Marić, dodavši:

"Što koncern bude uspešniji u restrukturiranju, odnosno oni koji su za to zaduženi, možemo očekivati da potencijalno negativni efekti budu što manji".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana