Tekst objavljen: 16.01.2017 12:00        


Grupa Gorenje lani je ostvarila prihode od prodaje u iznosu od 1,26 milijardi evra, što je 2,6 odstoviše nego u 2015. godini, dok se čista dobit procenjuje na osam miliona evra, prvi su podaci o prošlogodišnjem poslovanju koje je u petak objavio slovenski proizvođač kućnih aparata.

Gorenje očekuje nastavak rasta prodaje u 2017.

Dobrom strukturom prodaje te dobrom kontrolom troškova grupa Gorenje je uspela poboljšati EBITDA (dobit iz poslovanja pre plaćanja kamata, poreza i amortizacije) te procenjuje da će ona iznositi 87 miliona evra, što je 8,6 odsto više nego 2015. godine, navode iz Gorenja.

Iz kompanije ističu i kako su prošlu godinu obeležili uspešno poslovanje u osnovnoj delatnosti kućnih aparata, gde je ostvaren rast prodaje i poboljšanjem geografske i strukture proizvoda, a ojačana je prodaja premijskih i inovativnih, kao i malih kućnih aparata. Kako navode, kompanija je ojačala svoju tržišnu poziciju u Rusiji, Ukrajini, istočnoj Evropi, državama Beneluxa, Australiji, Aziji i SAD-u.

Iz Gorenja najavljuju rast prihoda i profitabilnosti i u ovoj godini u kojoj procenjuju da će prihodi od prodaje porasti za 4,6 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana