Tekst objavljen: 11.01.2017 12:48        


Najveći američki proizvođač automobila, General Motors, povisio je procenu profita za tekuću godinu, značajno iznad očekivanja analitičara što je akcije ove kompanije na jučerašnjem trgovanju vinulo 3,7 odsto.

GM povisio očekivanja za 2017, akcije skočile 4 odsto

GM je saopštio da očekuje profit za prošlu godinu na gornjoj granici očekivanog raspona (5,5-6,0 dolar po akciji), dok će krajnji rezultat u 2017. nastaviti da raste. Glavni doprinos odličnim rezultatima dali su solidni ekonomski fundamenti američke ekonomije i snažna prodaja profitabilnih vozila - kamioneta i SUV-ova.

Kompanija očekuje da u naredne tri godine, usled nižih cena goriva, prodaja terenaca, kamioneta i SUV-ova dostigne udeo do 52 odsto u ukupnoj prodaji, naspram udela od 38 odsto ostvarenih u prethodnih šest godina GM je saopštio da očekuje dobit po akciji u 2017. od 6 do 6,5 dolara, dok su poslednje prognoze analitičara bila na nivou od 5,76 dolara po akciji.

Kompanija ja takođe najavila povećanja programa kupovine sopstenih akcija za pet milijardi dolara, kao i program dodatnih ušteda od jedne milijarde dolara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana