Tekst objavljen: 17.03.2017 14:18        


Najveće italijansko osiguravajuće društvo, Assicurazioni Generali, nakon rasta profitabilnosti u prošloj godini, najavilo je rast dividende na 0,8 evra po akciji (dividendni prinos od 5,5 odsto) naspram 0,72 evra isplaćenih prethodne godine. 

Generali povećao dividendu

Ova kompanija je objavila da je neto dobit prošle godine porasla 2,5 odsto na 2,08 milijardi evra, što je najbolji rezultat ostvaren u prethodnih devet godina, podstaknut boljim rezultatima u životnom i neživotnom osiguranju.

Generali je u bliskoj prošlosti bio predmet špekulacija o mogućem preuzimanju, a u poslednjem navratu, tokom januara, interes je iskazala Banca Intesa koja je posle nekoliko burnih sedmica ipak odustala od ovog poslovnog poteza.

Generali, koji je najavljena preuzimanja smatrao neprijateljskim, takođe je najavio da će smanjiti troškove za 200 miliona evra do 2018. godine, što je godinu dana ranije od prethodnog plana. Takođe, kompanija ima za cilj da novčani tok dostigne 7 milijardi evra u periodu 2015-2018. godina, kao i da podigne isplaćeni iznos dividendi na preko 5 milijardi evra za ovaj period. Krajem prošle godine, kompanija je dostigla neto operativni tok od 3,5 milijardi evra i iznos od 2,4 milijarde evra isplaćenih dividendi.

Akcije Generalija na jučerašnjem trgovanju zabeležile su rast vrednosti od 2,6 odsto na 14,58 evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana