Tekst objavljen: 21.04.2017 11:07        


Fabrike odbrambene industrije Srbije dobiće u narednom periodu direktnu investicionu injekciju od 43 miliona evra iz republičkog budžeta.

Država ulaže 43 miliona EUR u namensku industriju

Taj novac biće upotrebljen za unapređenje poslovanja, kako bi sa očekivanih 550 miliona evra ove godine, izvoz do 2020. iznosio 750 miliona evra, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić. Vučić je rekao da bi novac koji država troši za kapitalna ulaganja trebalo da bude veći i da se koristi pametnije, odnosno na način da se u budućnosti vrati kroz veća primanja radnika i veće profite radnika.

On je naveo da bi Zastava oružje iz Kragujevca trebalo da dobije 9,7 miliona evra, Prva petoletka iz Trstenika 3,5 miliona evra, Teleoptik iz Zemuna 6,8 miliona evra, Sloboda iz Čačka 2 miliona evra, Milan Blagojević iz Lučana 4,4 miliona evra.

Za izgradnju zgrade nove fabrike Prvi partizan iz Užica dobiće 4 miliona evra, pribojski FAP 2,5 miliona evra, Vazduhoplovni zavod Moma Stanojlović iz Batajnice 4 miliona evra, Tehničko-remontni zavod iz Čačka 3 miliona evra i Tehničko-remontni zavod iz Kragujevca 2 miliona evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana