Tekst objavljen: 16.01.2017 11:58        


Kompanija Bimal iz Brčkog namerava da kupi fabriku ulja Sunce iz Sombora, a po informacijama portala Agrosmart, pregovori uljara su pri kraju, dok konačan ugovor o kupovini još nije potpisan. 

Bosanski Bimal preuzima uljaru Sunce?

Kako se navodi, kompanija Bimal već neko vreme koristi pogone za preradu uljarica u Somboru, a namera je da postane i vlasnik te fabrike. Bosanska kompanija Bimal je privatizovana 2002. godine, a većinski vlasnik je austrijska firma Seed Oil Holdings, koja je u nju uložila više od 100 miliona KM (oko 50 miliona evra).

U Inveju saopštavaju da je Sunce i dalje u njihovom vlasništvu, a da je Bimal partner u komercijalnom poslu. „Jesmo partneri, ali naše je legitimno pravo da ulazimo u partnerske odnose u kojima jedna kompanija daje sirovinu, a druga svoje pogone za proizvodnju“, kazali su u Inveju.

O prodaji somborske uljare već dugo se spekuliše, a pre Bimala u njoj je uljarice prerađivala novobečejska kompanija Žitoprerada. Sunce je pre deset godina od kompanije Delta kupio Invej i od tada je fabrika imala nekoliko uspona i padova.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana