Tekst objavljen: 21.02.2017 9:37        


Današnji trgovački dan obeležila je ukupna realizacija u trgovanju od 21,5 miliona RSD (0,2 miliona EUR) uz neveliku promenu berzanskih indeksa. Indeks Belex15 blago je porastao, okončavši trgovanje na nivou od 712 poena.

Belex, dnevni izveštaj

Od uobičajeno najlikvidnijih akcija, najprometniji je bio građevinar Energoprojekt holding (ENHL) sa ukupnom realizacijom od 3,9 miliona RSD po prosečnoj ceni od 1.264 RSD, što predstavlja neznatni rast u odnosu na prethodno trgovanje.

Naftna industrija Srbije (NIIS) oslabila je 0,3% na 748 RSD uz promet od 3 miliona RSD, dok je beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) zadržao pozitivan trend, okončavši trgovanje blagim rastom na 1.198 RSD uz realizaciju od 1 milion RSD. Među dobitnicima našao se Alfa plam iz Vranja (ALFA), ostvarivši rast od 1,4% na 35.500 RSD uz trgovanje vredno 0,6 miliona RSD.

Akcije Impol Seval iz Sevojna (IMPL) zadržale su cenovni nivo od 3.001 RSD uz realizaciju od 0,4 miliona RSD. Prema rečima direktora ove valjaonice, prethodna godina je bila rekordna za kompaniju, a dobar poslovni rezultat fabrike omogućio je smanjenje kreditne zaduženosti u 2016. za 8,15 miliona EUR.

Ubedljivo najprometnija akcija danas je bila kompanija sa aukcijskog tržišta, Milan Blagojević (MBLS), sa realizacijom od 9,1 milion RSD po prosečnoj ceni od 6.000 RSD. Akcijama ove kompanije se intenzivirano trguje od oktobra prošle godine, a u ovom periodu zabeležen je skok cene oko 60%.

I Iritel iz Beograda (IRTL) se našao među prometnijim akcijama sa realizacijom od 1,7 miliona RSD po ceni od 600 RSD. Državnim dužničkim hartijama danas nije bilo trgovanja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana