Tekst objavljen: 02.01.2016 16:06        


Za podnošenje zahteva za kredit potrebna Vam je lična karta u nekim bankam čak je potrebno i podneti uverenje o državljanstvu koje nije starije od šest meseci.

Šta Vam sve treba da bi podneli zahtev za kredit

U zavisnosti od radnog statusa, sledeća dokumenta:
 -Zahtev za odobrenje plasmana - Original overen kod poslodavca
-Rešenje o administrativnoj zabrani - 2 primerka overena kod poslodavca
 -ID dokument aplikanta
 -Penzioni čekovi za poslednje 3 penzije (za podnosioce zahteva penzionere)
-Original Izvod banke za prethodnih 3, 6 do 12 (zavisi od banke do banke) meseci o prometu zarada / penzija po tekućem računu overen od strane poslovne banke preuzima se u banci u kojoj aplikant
-PPDG-5 obrazac ili Rešenje o utvrđivanju poreza na dohodak građana neophodan dokument za sve klijente koji su poreski obveznici u smislu zakona kojim je uređen porez na dohodak građana izdaje se u Poreskoj upravi
- Saglasnost za KB (izveštaj se povlači u filijali banke) i za to morate izdvojiti 246,00 din
- Neto obračunski list

 Pored opštih uslova koje propisuju sve banke, važno je znati da podnosioc zahteva za kredit mora biti u stalnom radnom odnosu u zavisnosti od banke do banke između 3 i 6 meseci kod trenutnog poslodavca i minimum god dana neprekidnog radnog odnosa. Starosna granica korisnika kredita: minimum 20/21 godina starosti u momentu odobravanja i do 68/70 godina starosti u trenutku otplate poslednje rate.

Pored ovih standardnih dokumenata koje Vam traže sve banke koje posluju na teritoriji Republike Srbije, nemojte se začuditi ako Vam banka u kojoj ste podneli zahtev za realizaciju kredita zatraži i potvrdu o poslednjem računu za fiksni telefon.

Neke banke traže i dodatna sredstva obezbeđivanja za podnosioce zahteva ako isti nisu klijenti banke, tako jedna u nizu banaka trazi i žirant koji je kreditno sposoban da bi odobrila kredit.

Minimalna zarada koja Vam je potrebna da bi banka uopšte i uzele u razmatranje Vaš zahtev za kredit, u ovom slučaju ne misli se na stambene kredite, već na kredite koje najveći broj građana želi da realizuje a radi se o potrošačkim i keš kreditima je da u zavisnosti od banke do banke, neto primanja po Vašem računu mesečne ne mogu biti manja od 150,00 EUR ili 20.000,00 dinara, zavisno od poslovne politike banke u kojoj želite da realizujete kredit.

Od trenutka odobravanja zahteva do isplate klijenta potrebno je čekati od 24h do 7 dana, u zavisnosti od banke do banke.

U slučaju da Vam je odobren zahtev za kredit a Vi niste klijent te banke, banka ce Vam naplatiti kamatu po kreditu koja je mnogo viša nego za klijenta te banke, ali će Vam predložiti da prenesete svoju zaradu kod njih radi povoljnijih uslova kreditiranja.

Nije strašno promeniti banku i ne morate se brinuti ako kredit koji Vama odgovara nije u Vašoj matičnoj banci, dovoljno je samo da podnesete zahtev za kredit i kad on bude odobren otvoriće Vam se račun u banci u kojoj ste realizovali svoj kredit. Banke Vam izlaze u susret i daju Vam rok od mesec pa čak i do tri meseca u zavisnosti od banke do banke da prenesete svoja primanja u banku u kojoj Vam je odobren kredit.

Kada ste to uradili potrebno je da zatvorite svoj račun u banci preko koje ste ranije primali platu kako Vam se ne bi dogodilo da Vam banka naplaćuje održavanje računa.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

4 komentara

  1. User image
    Iskusni Meraklija 09.08.2017 14:44

    Interesuje me koje banke odobravaju kredite bez izveštaja kreditnog biroa?

  2. User image
    Quattri 23.01.2018 23:22

    Da li se u nekoj banci moze podneti zahtev za kredit samo sa izvodom tekuceg racuna???

  3. User image
    Elma 21.09.2019 12:25

    Kako firma može podići kredit i koji su uslovi

  4. User image
    Neko tu 26.06.2020 16:34

    Totalno koristan tekst.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
gotovinski krediti banke banke krediti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana