Tekst objavljen: 28.02.2016 16:00        


Pre samo nekoliko godina bilo je skoro nezamislivo završavati sve preko interneta. Sa razvojom IT tehnologija, sve više usluga koje su nam potrebne mogu završiti na par klikova.

Internet menja bankarski sektor

Bankarski sektor je malo krući kada su ovakve promene u pitanju. Početak razvoja online usluga u bankarskom sektoru tekao je izuzetno sporo. Više od godinu dana od otvaranja prve online banke u Srbiji, ponuda online usluga počeo je izuzetno brzo da se razvija.

Pojedine banke koje su do skoro nudile samo osnovno (provera stanja na računu) počele su da ostaju bez klijenata kojima je dosta čekanja u redovima.

Ovu kategoriju čine pre svega klijenti u srednjem dobu, koji su ujedno i najpotrebniji bankama. Kako bi zadržali klijente, sve veći broj banaka, uglavnom one veće, koje imaju mogućnost da u kratkom roku odgovore novim zahtevima i potrebama tržišta su krenule sa plasiranjem novih online proizvoda.

Bankarski sektor je izgleda prepoznao benefite u online uslugama, pa su pojedini proizvodi namenjeni isključivo online pristupu.

Pored otvaranja računa u par klikova, do slanja ugovora na kućnu adresu klijenata i mogućnosti korišćenja jedne kartice u više namena, banke su krenule da nude i kredite koji imaju kamatnu stopu i do 5% nižu ukoliko se podnese zahtev online, što govore da je digitalno doba itekako počelo da menja bankarski sistem.

Razvoj online bankarstva je tek na samom početku, ali ovakav vid poslovanja u velikoj meri odgovara kako klijentima, koji mogu sve da završe bez gubljenja vremena i čekanja u redovima, tako i bankama, koje ovakav model poslovanja mnogo manje košta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kamatica poslovanje banke krediti internet online bankarstvo

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana