Tekst objavljen: 09.06.2016 11:02        


Predstavnici 43 srpske kompanije iz metaloprerade, mašinogradnje, elektro, industrije autodelova i prerade gume i plastike, učestvovaće danas na poslovnim susretima u Dortmundu, gde će razgovarati sa potencijalnim nemačkim poslovnim partnerima.

Susreti nemačkih i srpskih kompanija u Dortmundu

Radi se o drugom "B2B" susretu u Nemačkoj, u organizaciji Nemačko-srpske privredne komore i Privredne komore Srbije, u okviru projekta "Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana". Prošlogodišnji susret je bio u Minhenu, a sada u Industrijsko trgovinskoj komori Dortmunda.

Za razgovore sa nemačkim kompanijama ove godine kandidovalo se više od 400 kompanija iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Makedonije, od kojih je izabrano i poziv za učešće dobilo ukupno 169 firmi sa Zapadnog Balkana, saopštila je PKS.

"Privredna komora Srbije pozvala je srpska preduzeća, informisala ih o uslovima učešća, motivisala da se prijave za B2B razgovore i obavila prethodnu selekciju kandidata, kojom su nemački partneri izuzetno zadovoljni. Veliko interesovanje za susrete u Dortmundu pokazale su ne samo naše i firme iz regiona, već i kompanije iz Nemačke", istakao je predsednik PKS Marko Čadež, povodom predstojećeg susreta.

Za uključivanje srpskih proizvođača u svoje dobavljačke lance zainteresovano je oko 2.000 kompanija iz oblasti metalske industrije - članica nemačkog Udruženja za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME) sa kojim smo u stalnom kontaktu, u okviru kontinuiranih aktivnosti PKS na umrežavanju srpske privrede sa partnerima u inostranstvu, dodao je on.

Medju 49 nemačkih kompanija koje će učestvovati na skupu u Dortmundu su, kako ističe Čadež, i velike i renomirane multinacionalne kompanije iz Nemačke.

Predstavnici Privredne komore Srbije, po rečima Čadeža, tokom boravka u Nemačkoj, osim bilateralnih susreta sa predstavnicima BME, GIZ-a i Industrijsko trgovinske komore Dortmunda, razgovaraće i sa nemačkim kompanijama, poput "Ebešpeher" iz automobilske industrije, koji ima 60 poslovnih jedinica u 25 zemalja i 4,4 milijarde evra prometa u 2015. godini.

Biće to nastavak ranijih razgovora o pripremama za skoru posetu ove kompanije Srbiji i susrete sa srpskim firmama - njenim potencijalnim dobavljačima.

Na otvaranju poslovnog foruma učesnicima će se obratiti i predstavnici Ministarstva za privredu i energetiku Nemačke, Industrijsko trgovinske komore Dortmunda, Nemačko-srpske privredne komore, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ), Udruženje za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME).

Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana realizuje se pod pokroviteljstvom GIZ-a i Ministarstva za saradnju Nemačke i u organizaciji Nemačko-srpske privredne komore (AHK Srbija), regionalnih ogranaka nemačke privrede (AHK), kao i nemačkog Udruženja za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME e.V.) i uz veliko angažovanje Privredne komore Srbije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kompanije PKS Srbija Nemačka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana