Tekst objavljen: 28.09.2016 13:17        


BEOGRAD, 28. septembra (Tanjug) - Međunarodni sajam arhitekture i građevinarstva, pod nazivom BAU 2017, biće održan u Minhenu u periodu od 16. do 21. januara, a organizatori najavljuju oko 2.000 izlagača iz više od 40 zemalja i oko 250.000 stručnih posetilaca. 

Sajam građevinarstva i arhitekture u januaru u Minhenu

"Sajam BAU će se održati u Minhenu i pokriće ceo teren sajma, odnosno 17 sala i kongresni centar", izjavila je predstavnica Minhenskog sajma Julija Vencel na konferenciji za novinare u Beogradu, održanoj u organizaciji Nemačko-srpske privredne komore koja je zvanični zastupnik Minhenskog sajma.

Predstojeći BAU 2017, kako je istakla, ima četiri teme na koje će mnogi izlagači ponuditi rešenja, a to su digitalno planiranje (digitalizacija građevinske tehnologije), izgradnja i upravljanje i inteligentne fasade, umrežene zgrade, kao i gradnja i stanovanje 2020.

Kako dodaje, sajam BAU, koji se održava svake druge godine, rasprodat je već dugi niz godina i čak postoji lista čekanja, a iz godine u godinu je sve veće interesovanje kako preduzeća, tako i posetilaca.
"U 2015. godini, probijen je rekord od četvrt miliona posetilaca, i takođe je registrovan ogroman rast u broju posetilaca iz Kine i Slovenije", navela je Vencel.

Iz Srbije je na BAU 2015. godine bilo 551 posetilaca, i oko 12.000 posetilaca iz neevropskih zemalja.
"Sajam BAU je, takođe, platforma za premijere, gde se inovativna rešenja i proizvodi predstavljaju prvi put, i takođe je orijentisan prema pojedinačnim segmentima, pa tako svaki ima svoju salu", objasnila je Vencel.

Vlastimir Stojanović iz Nemačko-srpske privredne komore je izjavio da je Nemacka sajamska velesila, navodeći da se prema nekim istraživanjima, dve trećine svih svetskih sajmova održava u toj zemlji.
U Nemačkoj se, kako dodaje, na sajmovima predstavi oko 180.000 izlagača svake godine, uz deset miliona posetilaca godišnje, i ostvari se promet od oko tri milijarde dolara godišnje.

"Izlagači utroše oko 8,0 milijardi evra na sajmove svake godine. Na tim sajmištima se okuplja ceo svet, a jedan od takvih sajmova je BAU", izjavio je Stojanović, dodajući da su to izuzetno dobre okolnosti za našu privredu i za izvozno orijentisane kompanije.

Na tom vodećem svetskom stručnom sajmu biće predstavljeni materijali, tehnologije i sistemi za građevinski sektor, kako za komercijalnu izgradnju, tako i za izgradnju kuća, unutrašnje radove ali i modernizaciju i adaptaciju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana