Tekst objavljen: 27.06.2016 10:57        


BEOGRAD, 27. juna (Tanjug) - Ukupna trgovinska razmena Srbije i Nemačke dostigla je do kraja prošle godine vrednost od gotovo 3,4 milijarde evra, izjavio je danas izvršni član Upravnog odbora Nemačko - srpske privredne komore Martin Knap. 

Razmena Srbije i Nemačke dostigla 3,4 milijarde evra

Na predstavljanju ankete o uslovima poslovanja u Srbiji koju je Nemačko-srpska privredna komora sprovela među svojim članicama, Knap je istakao da je spoljnotrgovinska razmena dve zemlje za godinu dana porasla za 12 odsto.

Izvoz Srbije je u 2015. godini za 13 odsto veći u odnosu na prethopdnu godinu, a uvoz iz Nemačke je u istom periodu povećan za 11 odsto.

Knap se osvrnuo na privrednu manifestaciju koja je u prošloj godini organizovana u Minhenu, u saradnji sa Saveznim ministarstvom privrede, koja je doprinela da srpske firme više izvoze na nemačko tržište.
Ove godine je, kako je naveo, manifestacija održana u Dortmundu, a od toga, kako je rekao Knap, očekuju se veći impulsi koji bi povećali izvoz iz Srbije.

Ove godine bilo je prisutno 340 preduzeća iz Srbije, koja su se srela sa 49 nemačkih preduzeća, što je dva puta više nego prethodne godine.

Knap je podsetio da je Nemačko-srpska privredna komora najveća bilateralna organizacija te vrste u Srbiji.
Trenutno je oko 350 preduzeća sa nemačkim kapitalom aktivno na srpskom tržištu, a zapošljavaju oko 30.000 ljudi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana