Tekst objavljen: 14.10.2016 8:55        


BEOGRAD, 14.oktobra (Tanjug) - Ambasador Nemačka u Srbiji Aksel Ditman otvorio je večeras u Beogradu 1.Oktoberfest koji organizacije Nemačko-srpska privredna komora (AHK u Srbiji). Ambasador Ditman svečanim otvaranjem prve bačve piva ozvaničnio je pocetak festivala i poželeo svima odličan provod na "drugom najboljem Oktoberfestu", posle Minhena.

Ditman otvorio 1. Oktoberfest u organizaciji AHK Srbija

Ditman je u kratkom govoru rekao da i ovo veče i mnogobrojni gosti pokazuju koliko je bitna saradnja dve zemlje.

Nemački ambasador je istakao da je ovo sedmi Oktoberfest u Beogradu, ali je ovaj važan jer je prvi u organizaciji zvanično osnovane Nemačko-srpske privredne komore.

On je čestitao svima koji su doneli važnu odluku da nemačkim preduzećima u Srbiji i njihovim srpskim partnerima kroz AHK u Srbiji pruže institucionalni okvir.

Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija) proslavlja ovog vikenda zajedno sa svojim članovima, poslovnim partnerima i predstavnicima srpske privrede 1.AHK Oktoberfest.

Zadovoljstvo što je AHK organizator Oktoberfesta iskazali su i predsednik Nemačko-srpske privredne komore dr Ronald Zeliger i direktor te organizacije Martin Knap.

Među mnogobrojnim gostima prve večeri bio je i ambsador Austrije Johanes Ajgner.
Generalna dirketorka kompanije "Sstil" (Stihl) u Srbiji Dijana Peškir, čija firma je jedna od glavnih sponzora ove dvodnevne manifestacije na Beogradskom sajmu, najavila je nova ulaganja u Srbiju.
Ona je kazala da kompanija Sstil ove godine obeležava 90. rođedan i da trenutno ima više od 15.000 zaposlenih na globalnom nivou.

Podsetila je da je "Sstil" u Beogradu 2013.otvorio regionalni centar za prostor bivše Jugoslavije, a da danas, tri godine kasnije, gleda na tri uspešne godine.

Peškir je najavila da će "Sstil" započeti izgradnju sopstvenog regionalnog centra od iduće godine na periferiji Beograda.

Taj centar imaće 1.700 kvadrata i nalaziće se na zemljištu veličine 10.000 kvadrata, na kojem će biti izgrađena nova zgrada, čime će, kako je uverena, kompanija "započeti novu budućnost u Srbiji".

Na Beogradskom sajmu postavljen je šator u kojem je priređen originalni bavarski ambijent, uz nemačko i domaće točeno pivo, raznoversnu kuhinju i nošnje poznate kao "Dirndl".

Tokom dva dana prisutne će zabavljati trubački orkestar Dejana Petrovića, a biće organizovana i takmičenja u nošeju krigli i ispijanju piva.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana